Мій край - Поділля


26 вересня о 14:00 члени клубу "Надбужжя" вирушили на екскурсію до музею "Мій край - Поділля" - відомчого музею УМВС України у Вінницькій області. Завідувач - Остафійчук Валентин Григорович. У фойє нас гостинно зустріла екскурсовод,Лідія Михайлівна. Музей було створено з ініціативи генерал-лейтенанта міліції, начальника управління МВС у Вінницькій області В. Тяжлова і відкрито 28 квітня 1995 р. у новому приміщенні на основі фондової колекції музею історії Вінницької міліції, що діяв з 1985 р. Сьогодні музейний фонд становить близько 5 000 предметів.
В експозиції, що розташована в 10-ти залах, відображені найважливіші віхи історії подільського краю, розкриті напрямки діяльності органів внутрішніх справ XIX-ХХ ст., вшановано пам'ять правоохоронців, які в ім'я справедливості і торжества закону віддали своє життя. Зокрема, представлено комплекс капітана міліції м. Ладижина В. Процишина, який у 1975 р. трагічно загинув при затриманні небезпечного злочинця.

Окремі комплекси матеріалів розкривають діяльність підрозділів органів внутрішніх справ: ДАІ, карного розшуку, охорони громадського порядку, відділу боротьби з організованою злочинністю, слідства, дільничних інспекторів. Великий інтерес викликають матеріали, присвячені міліціонерам-учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, воїнам-афганцям.

У виставковому залі експонуються роботи майстрів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва Вінниччини. На території музею розміщено найбільшу у Вінниці колекцію скульптур.






Коментарі