Життя книг на екрані


Книги та фільми є найбільш популярними видами змістовного дозвілля. Фільми допомагають краще уявити образ героїв та запам'ятати головну ідею, що особливо корисно для тих, кому краще побачити, ніж самому уявити. Але нагадуємо, у дилемі з трактуванням певних моментів між книгою і фільмом, перевага однозначно на боці книги!

Побутує думка про те, що екранізація літературних творів – це свого роду їхній переклад з літературної мови на мову кіно. Але таке твердження є не зовсім істинним, оскільки екранізацію правомірно можна вважати окремим видом художньої творчості.


13 листопада на чергову зустріч зібралися члени клубу "Зустріч з прекрасним", щоб пригадати або відкрити для себе цікаві художні твори та  переглянути уривки з кінофільмів. Саме ці книги надихнули сценаристів, режисерів та акторів для створення кінострічок.


Людмила Володимирівна Сафонова підготувала кіно-презентацію "Життя книг на екрані". Вона презентувала книги та уривки з фільмів.


Людмила Володимирівна Коробанова розповіла про свою улюблену письменницю Катерину Вільмонт та про екранізації її книжок.







Коментарі