Карло Коллоді - казкар, який подарував світу дерев'яну ляльку


 24 листопада минає 195 років від дня народження італійського письменника і журналіста, відомого перш за все своєю дитячою казкою "Пригоди Піноккіо. Історія дерев'яної ляльки". З  нагоди цієї дати  до нас у бібліотеку завітали учні 3-В класу школи - колегіуму №29.

Це повчальна історія про те, як звичайнісінька дерев'яна лялька завдяки наполегливій праці й доброму ставленню до ближніх перетворилася у справжню людину. Але перш ніж щоб це сталося, Дерев'яному хлопчику довелося пройти випробування й зазнати багато лиха. Це дуже повчальна казка, яка завоювала любов дітей і дорослих своєю щирістю, навчила добру і чесності, допомогла багатьом долати страхи і розповіла про те, що найзаповітніші мрії збуваються.

              Перегляд мультиплікаційного фільму по книзі Карла Коллоді "Пригоди Піноккіо"

                           Вікторина по казці.


Письменник добре розумів дитячу психологію, надаючи серйозним ідеям зрозумілу для дитини форму цікавих пригод персонажів. У 1956 році популярному герою на його батьківщині було споруджено бронзовий п'ятиметровий пам'ятник з сюжетами про його пригоди. На п'єдесталі викарбовано: "Безсмертному  Піноккіо - вдячні читачі віком від чотирьох  до сімдесяти років".

Коментарі