Друзі наші менші


 30 листопада - прекрасний привід проявити ще раз любов до наших домашніх улюбленців, адже саме в цей день відзначають їхнє свято. Всесвітній день домашніх тварин нагадує нам про те, що приручених звіряток необхідно кожній людині сприймати виключно як друзів,членів своєї сім'ї, але зовсім і категорично не як об'єкт розваг.  Ідея про заснування цього свята була озвучена на Міжнародному конгресі прибічників руху на захист природи, що проходив у Флоренції ( Італія) в 1931 році.

Свято присв'ячується всім одомашненим людиною тваринам, щоб нагадати всьому людству про відповідальність за "братів наших менших", привернути увагу широкої громадськості, особливо підростаюче покоління, що тваринки вимагають до себе гуманного ставлення. Люди повинні розуміти всю відповідальність за їх утримання.

День тварин  - це привід нагадати людям про їхню відповідальність за домашніх тварин, які для багатьох людей стали дійсно незамінними членами сім'ї. З нагоди цієї дати наша бібліотека підготувала книжкову виставку :"Друзі наші менші".





Офіційно День домашніх тварин в Україні не відзначається. Але - це привід пригостити своїх улюбленців чимось смачненьким. Приділяйте  більше уваги своїм маленьким друзям, адже знайти підхід до будь - якого домашнього вихованця легко - треба просто любити його, і він відповість взаємністю.                                                                                       

Коментарі