Міста - герої: Чернігів

Українські міста під час відсічі збройної агресії рф стали справжніми форпостами незламного духу. Від початку повномасштабного вторгнення 10 із них отримали відзнаку «Місто-герой України». Під час засідань клубу "Зустріч з прекрасним" ми згадаємо і вшануємо кожне з цих героїчних міст. Розпочати вирішили з Чернігова.

14 вересня дружній колектив клубу вирушив в історичну подорож до найпівнічнішого обласного центру України. Це Чернігів. Він манить золотими куполами старовинних церков, що пам’ятають ще руських князів, та нереальними узорами дерев’яного мережива на вікнах, яке, наче татуювання на тілі міста, закарбовує історію кожного будинку.

Людмила Володимирівна Сафонова розповіла нам коротко про історію міста та визначні місця.


Також ми із задоволенням переглянули відео про туристичні місця Чернігова. Змогли побачити, яким він був до страшної війни.


24 лютого 2022 року з початком широкомасштабного вторгнення росіян для Чернігова почався місяць облоги, знищення і страждань. Після того, як російській армії не вдалося захопити місто, окупанти почали масово обстрілювати його цивільну інфраструктуру авіацією та артилерією. Уникнути гуманітарної катастрофи вдалося завдяки звільненню області від загарбників у перші дні квітня 2022 року.


Зворушливі вірші про війну прочитала наша поетеса, Ковальчук Тетяна Степанівна. 



Коментарі