Винаходи людства, що змінили світ


Людство не змогло б існувати без постійного прогресу, знаходження і впровадження нових технологій, винаходів і відкриттів. Ми оточені речами, якими повсякчас користуємося, навіть не замислюючись, звідки вони взялись, хто їх придумав і як вони змінили на краще життя людей. Дуже давно, коли ще нашу землю заселяли первісні люди, цього взагалі не було.
Сьогодні розвиток науки досягнув небачених висот. Людина створила літальний транспорт, побувала у космосі, може спостерігати різні події, які відбуваються в іншому кінці світу біля екрана телевізора чи монітора, та безліч інших інноваційних відкриттів, котрі сьогодні кожен житель планети сприймає як належне. Та мало кому відомо, що вагомий внесок у становлення сучасної цивілізації зробили вчені, котрі були народжені на українській землі.


До Дня винахідника і раціоналізатора для студентів ВПТУ №7 представлений інформаційний мікс «Винаходи людства, що змінили світ», учні дізналися про наших співвітчизників – великих новаторів, винахідників, імена яких відомі не тільки в Україні, але і всьому світі. Саме в Україні придумали перший вертоліт, трамвай, штучний супутник Землі, рентгенівський знімок, гіпсову пов’язку та багато інших корисних речей, без яких зараз не може обійтися ціла планета.




Під час заходу до уваги студентів була представлена тематична виставка "Їдеї, Винаходи, Відкриття".




Коментарі