Село на мільон


24 вересня в першій частині засідання клубу для дорослих "Зустріч з прекрасним" відбувся перегляд комедійного фільму "Село на мільйон".



А після цього звершили віртуальну екскурсію. Ми побачили старовинні палаци Львівщини.
Презентацію підготувала і представила увазі членів клубу Людмила Володимирівна Сафонова.


Палац Тишкевичів


Ще одна пам’ятка архітектури, але вже місцевого значення, - родинний маєток Тишкевичів у старій частині Бродів, який можна назвати палацом та міською перлиною. Двоповерхову будівлю спорудили 1909 року коштом саксонського графа Антонія Тишкевича, який переїхав із батьком на територію сучасної Львівщини, вхід прикрасили колонадою з балконом та родинним гербом на фронтоні. Зараз його прикрашає герб України. Довкола палацу є симпатичний парк - обидві пам’ятки добре збереглися, хоч інтер’єр часів Тишкевичів розграбували комуністи у часи Першої світової війни. Власників помешкання у добу СРСР вивезли з Бродів, ймовірно у Сибір. У наші дні палац перебуває у власності ДП Бродівське лісове господарство, яке доглядає територію і пам’ятку.


Палац Фредрів-Шептицьких


У селі Вишня на Городоччині, неподалік від траси Н-13 Львів - Самбір є родинний маєток шляхетського роду Фредрів. Тут проживав, зокрема польський комедіограф Александер Фредро, відомий також як дід митрополита Андрея Шептицького. Саме він спорудив тут 1835 року мурований палац у стилі неоренесансу. За пів століття маєток перебував його онук Андрій Максиміліан і зовні будівля збереглася. Територію облагородили каштановою алеєю та парком зі столітніми липами, а також озером. Зараз частину приміщень використовує Вишнянський коледж Львівського національного аграрного університету.




Запрошуємо Вас на "Осінню вечірку в стилі ретро", яка відбудеться наступої суботи о 14.00.

Коментарі