Словом залишений слід


Богдан Лепкий – одна з видатних постатей в історії українського письменства і культури, багатогранна особистість, оскільки він – поет і письменник, художник і мистецтвознавець, дослідник літературних процесів і перекладач, автор текстів численних музичних творів і теоретик феномену Українського Січового Стрілецтва, видатний педагог і активний громадський діяч. У всіх сферах своєї діяльності Богдан Лепкий прагнув чесно, самовіддано служити рідному народові, оспівувати його героїчне минуле, визвольні прагнення, розкривати благородство душі трудового люду, утверджувати ідеали добра і справедливості.





Творча спадщина Богдана Лепкого становить понад 80 власних книг, у т. ч. цикл романів «Мазепа», повісті, оповідання, казки, спогади, збірки віршів та поеми, також переклади, статті літературного та мистецького спрямування, опубліковані у численних газетах, журналах, альманахах, календарях, збірках.
Богдан Лепкий був унікальною постаттю в нашій історії, талановитою, всебічно обдарованою людиною. Він любив світ, людей і безмежно любив Україну. З нагоди 150-річчя від дня народження видатного українського письменника, літературознавця, художника, видавця і педагога представлено виставку-портрет «Словом залишений слід». Запрошуємо познайомитися з  творчістю письменника всіх, хто небайдужий до долі української літератури.




Коментарі