З Україною в серці


21 листопада, Україна відзначає День гідності та свободи - саме ця дата пов’язана з початком двох революцій, кожна з яких мала визначальне значення для подальших подій у країні.
Саме цього дня, 21 листопада, з різницею у дев’ять років, розпочалися дві революції, які змінили долю сучасної України, – Помаранчева революція 2004 року та революція Гідності 2013-2014 років.


Саме з цих подій розпочався новий відлік історії нашої країни, який дав початок трансформації політичної, культурної та соціальної сфер, розбудові вільного, демократичного громадянського суспільства, утвердження в Україні демократичних цінностей.

Обравши свободу, Україна заплатила надто високу ціну. З вини російського агресора уже втрачено тисячі українців, які загинули, обороняючи мирне життя, незалежність і територіальну цілісність країни. Серед них на жаль і наші земляки. Вічна їм пам’ять! Їхній подвиг неоціненний для України. Їхньою кров’ю омита нова держава. Вони вже вплинули на наші душі і серця і впливатимуть надалі…



З 18 листопада 2022 року в бібліотеці розгорнута книжково-ілюстративна виставка «З Україною в серці», присвячена саме цій даті. День Гідності та Свободи – це не лише про один день, це про людей, досягнення й досвід, які стосуються майбутнього цілих поколінь, це про зміну свідомості українців, про їхні принципи та прагнення кращого майбутнього. Це є підтвердженням того, що попри різні особисті погляди, українці вміють об’єднуватися задля відстоювання основних цінностей. Запрошуємо до перегляду книжково-ілюстративної виставки.







Коментарі