Детективний світ таємниць Жоржа Сіменона

13 лютого виповнюється 120 років від дня народження французького письменника, метра детективної прози Жоржа Сіменона, автора легендарного комісара Мегре. До річниці від дня народження письменника у відділі абонементу діє виставка-портрет «Детективний світ таємниць Жоржа Сіменона». На ній представлені перлини детективної творчості класика. Письменник та його життя і досі викликають інтерес в усьому світі. Він був одним із найплодовитіших авторів, з під його пера вийшло понад 400 романів, 20 мемуарних книжок, величезна кількість репортажів.

Жорж Сіменон – яскравий і складний сучасний французький письменник, відомий нашому читачеві, в основному, як автор детективних романів. Ставши зрілим письменником, Сіменон знаходить головного персонажа своїх творів: сищика Мегре, рядову людину із середнім культурним рівнем, але зі здоровим глуздом і величезним життєвим досвідом.

Один за другим виходять твори за участю в них поліцейського комісара: “Записки Мегре” (1950), “Мегре подорожує” (1958), “Мегре вагається” (1963) та ін. У цих книгах письменник прагне розгадати соціальні і психологічні причини злочину. Його герої – не фахові злочинці, а жертви збігу обставин, тому головна увага в романах про поліцейського сищика приділена не детективній ситуації, а дослідженню характерів. 

Крім книг про поліцейського комісара, Ж. Сіменон пише соціально-психологічні твори про кризові моменти в житті людини, про самотність людей у сучасному буржуазному світі, про життєву безвихідь і болісні пошуки виходу з них, про розпад сім’ї. Ж. Сіменона хвилюють важливі проблеми часу: людина і суспільство, батьки і діти, сучасна молодь, людина “в одязі і без нього”.









Жорж Сіменон – письменник, глибоко пов’язаний із сучасністю.

Коментарі