Несподіваний і загадковий Андрій Любка


15 лютого в бібліотеці філії №12 в рамках клубу «Літературне мереживо» відбувся літературний вечір «Несподіваний і загадковий Андрій Любка» присвячений творчості українського письменника та волонтера з Ужгорода. 

Андрій Любка - автор 3 збірок поезій та 10 прозових книжок (романи, есеї, оповідання). Учасник багатьох українських та європейських літературних фестивалів, окремі твори перекладені 15 мовами світу. Володар численних відзнак та стипендій. Український поет і письменник Андрій Любка голосно заявив про себе дебютним романом «Карбід». Гостросоціальна та іронічна розповідь про контрабандистів тоді увійшла до коротких списків премії Книга року ВВС-2015.

Від початку повномасштабного вторгнення Андрій Любка разом із друзями збирає кошти на автомобілі серед своєї аудиторії, купує джипи та пікапи і за кермом відвозить їх на Схід в різні підрозділи ЗСУ. Перший автомобіль для бійців письменник придбав 19 квітня 2022 року. А станом на лютий місяць 2024 року Андрій придбав уже 233 автівок!

Під час зібрання відбулась презентація його нової книжки - збірки короткої прози «Щось зі мною не так». Книга написана впродовж 2020–2021 років, – це збірка реальних і вигаданих, подекуди жартівливих історій, пригод та подорожей автора.

«Щось зі мною не так» - це книжка, яка відкриває перед читачем світ пригод, настроїв, реальних історій та автобіографічних вигадок. Це універсальний порадник і атлас туристичних маршрутів, які переплітаються з незвичними ситуаціями та непередбачуваними подіями.





Коментарі