Мужність, приречена на безсмертя



На знак вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічненню пам’яті Героїв Небесної Сотні, 20 лютого, в читальному залі бібліотеки філії №12 відбулась героїчна хроніка «Мужність, приречена на безсмертя». Спікер заходу, кандидат історичних наук, заступник директора з виставкової роботи Музею Вінниці - Євген Сафар'янс, розповів присутнім про історію цієї революції: з чого все почалося і якими жахливими подіями закінчилося.

Євген Сафар'янс у своєму виступі підкреслив, що безумовно, події, що відбувалися впродовж останніх місяців десять років тому, не залишили байдужими кожного з нас. Ці трагічні події вже позаду, але емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях. Ці декілька місяців назавжди переписали сторінки історії України.

Відзначаючи десяту річницю розстрілів на Майдані, поіменно згадали героїв Вінниччиини - учасників Євромайдану, які віддали своє життя за перемогу правди над несправедливістю, за людську гідність і щасливе майбутнє свого народу.

Присутні на заході переглянули трагічну відеохроніку подій на Майдані. Все це нагадало кожному про трагічні події цього часу. Всі присутні в залі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

На представленій виставці «Нескорений Майдан» присутні ознайомились з книгами, які висвітлюють драматичні і надзвичайно болючі події. Герої Небесної сотні оживають на сторінках книг… Можна впевнено сказати, що ці люди є гордістю нашої нації.
«Небесна Сотня» – нагадування всім про те, якою ціною було здобуто новий шанс для України стати справжньою Європейською державою.









Коментарі