Рідна мово моя, поетична й пісенна


21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. Мова – духовний скарб нації. Це свято не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні. Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.
21 лютого з нагоди Міжнародного дня рідної мови в приміщенні бібліотеки ДНЗ "Вище професійне училище №7" для студентів відбувся літературний вечір «Рідна мово моя, поетична й пісенна», під час якого учасники мали змогу поринути у чудовий і прекрасний світ нашої рідної мови, відчути її багатство, мелодійність, красу. Учасники літературного вечора читали вірші відомих українських авторів Дмитра Білоуса, Андрія Малишка, Ліни Костенко, Василя Симоненка, Максима Рильського та Дмитра Павличка. 




З нагоди свята в бібліотеці було представлено книжкову виставку «Рідна мово, ти квітуєш пелюстками слова!», яка пропонує розширити кругозір про нашу рідну українську мову. Виставка допомогла здійснити літературну подорож, познайомила з історією становлення та розвитку нашої мови, народною мудрістю, славетними майстрами рідного слова, з добрими порадниками та помічниками – словниками. 
Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Нехай рідна українська мова завжди буде в серці й на вустах! Плекаймо її та збагачуймо!

Коментарі