Доброволець – воїн світла


13 березня напередодні Дня українського добровольця в читальній залі бібліотеки-філії №12 відбулась патріотична година «Доброволець – воїн світла». На захід завітали студенти 3 курсу КЗ ВТЕК. День українського добровольця відзначається в Україні щороку 14 березня. Дата встановлена Верховною радою України в 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Під час заходу присутні пригадали події Революції Гідності, які сприяли відродженню українського добровольчого руху, ознайомилися з найбільш відомими добровольчими батальйонами, які були створені на початку 2014 року. Студенти дізналися про справжніх патріотів, яких повинні знати й пам’ятати кожне покоління, про героїзм та мужність українських добровольців, які з початку подій на сході України у 2014 році пішли на фронт і прийняли удар ворога на себе.

Спікер заходу кандидат історичних наук, заступник директора по виставковій роботі музею Вінниці, Євген Сафар’янс детально розповів не лише про історію добровольчого руху, та роль добровольців у подіях російсько-українського конфлікту на сході України, але й ознайомив з актуальними викликам сучасності, зокрема, потребі в захисті суверенітету та територіальної цілісності країни в умовах війни. Також під час виступу Євгена Сафар’янса були представлені фото - та відеоматеріали, що демонстрували безстрашність та героїзм українських добровольців.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв, які віддали своє життя за мир та незалежність країни. Цей захід став важливим кроком у формуванні патріотичних цінностей серед молодого покоління та у вшануванні героїчних подвигів українських добровольців.






Коментарі