Іван Борисов і культурний спротив Донбасу

27 квітня в бібліотеці філії №12 відбулася виставка-презентація картин краматорських художників - Івана Борисова та Максима Дрогобецького. Ця непересічна мистецька подія була проведена в рамках виставкової діяльності ГО"Івангард", який реалізує проект: "Ivangardism", "Історія культурного спротиву українського Донбасу проти російській агресії". Іван Борисов - художник з Донеччини, який у своїй творчості об’єднав різні стилі живопису - класичний і авангардизм, та створив свій стиль «Івангардизм». У своїх роботах він зображав абстрактні візерунки й портрети, емоції та природу, світ і місце, в якому він виріс і жив.

Під час презентації журналіст Олександр Мазан розкрив глядачам протестний живопис Івана Борисова, епохи СРСР. Присутні, серед яких були ВПО, майстри поетичного слова та  поціновувачі мистецтва, ознайомилися з творчістю краматорського художника Івана Борисова та переглянули документальний фільм, присвячений його мистецькому шляху.

Під час зустрічі були презентовані картини художників з Донеччини - Максима Дрогобецького та Віталія Солодовченка з Лисичанська, який є ветераном війни.

Картини, які були презентовані до уваги присутніх – це роботи які не схожі на інших художників, вони сонячні, життєдайні, вони випромінюють світло і радість життя. Поціновувачі мистецтва відчули український Донбас не тільки у географічному вимірі, але й в ментальному, з його древньою трипільською, скіфською та козацькою генезою.

За думкою багатьох експертів, з поширенням досліджень живопису Iвана Борисова і його Школи, зацікавленість його мистецтвом у світовому масштабі, буде постійно зростати.












Коментарі