Велич українського духу і безмежної любові до України!


18 червня в бібліотеці філії №12 відбувся літературний вечір по творчості Василя Шкляра «Велич українського духу і безмежної любові до України!». Захід відбувся в рамках клубу "Літературне мереживо". Ведуча розповіла що Василь Миколайович Шкляр є одним з найвідоміших сучасних українських письменників. Цього письменника критики називають «батьком українського бестселера». Під час обговорення творчості Василя Шкляра ведуча розповіла присутнім про творчі здобутки письменника. Василь Шкляр – лауреат багатьох літературних премій. Зокрема, «Золоте перо», «Золотий Бабай», за найкращий гостросюжетний роман, «Коронація слова», перша премія в номінації «Роман», «Спіраль століть», міжнародна премія в жанрі фантастики у номінації «За найкращу україномовну фантастику».

Твори Шкляра активно читають та обговорюють, а його біографія сповнена пригод і романтики – їх письменник переносить на сторінки своїх книг. Керівник клубу ознайомила присутніх з життєвим та творчим шляхом письменника та провела обговорення його книг: "Ключ", "Ностальгія", "Маруся", "Чорне сонце", "Троща", "Залишенець. Чорний Ворон".


Особливий резонанс викликав роман Шкляра «Чорний ворон». Він вийшов наприкінці 2009 року. Роман відтворює одну з найдраматичніших і найбільш замовчуваних сторінок української історії – боротьбу українських повстанців проти окупаційної влади у 1920-х роках. Автор писав цей роман тринадцять років. Книга містить велику кількість документів: донесення, інформаційні зведення, накази, звіти, шифрограми, які дають можливість читачу переконатися у правдивості подій, що описані у романі.
 Василь Шкляр – гордість нашої сучасної літератури, співець українського спротиву тоталітарним режимам усіх часів.



Коментарі