Завжди оригінальний Жадан



20 серпня в бібліотеці філії №12 відбувся вечір поезії «Завжди оригінальний Жадан», на який завітали поціновувачі творчості найвідомішого сучасного українського митця Сергія Жадана, який 23 серпня відзначатиме 50 річний ювілей.
Сергій Жадан – один з найяскравіших постатей сучасного літературного процесу. Автор десятків поетичних збірок, низки романів, оповідань та есе, учасник музичного гурту «Жадан і Собаки». Літературні твори Сергія Жадана відзначені багатьма національними та міжнародними нагородами. 
Гортаючи сторінки поезії Сергія Жадана можна відмітити, що його вірші відверто філософічні. В них і роздуми над сьогоденням, і намагання осягнути глибину душі людини. Гості заходу відмітили, що вірші Жадана вражають навіть при першому прочитанні, але не технічною досконалістю, а глибокою, непереборною внутрішньою силою у вираженні почуттів. Кожен з присутніх відкрив для себе Сергія Жадана як багатогранну особистість. Учасники заходу читали вірші та переглядали музичні композиції у виконанні митця. 
Сергій Жадан - це феномен української сучасної культури. В його творчості кожен може віднайти щось близьке для самого себе, може прочитати свої міркування про країну, історію чи добу між рядками його поезій, іншими словами, кожен знайде щось цікаве особисто для себе.







Коментарі