Літературний котосвіт "Котики муркотики"



Щороку 8 серпня відзначається Міжнародний день котів, свято започатковане у 2002 році Міжнародним фондом захисту тварин. Напевно, немає більш граціозних створінь поряд з людиною, що привертають до себе увагу більше, ніж кішки. У День кішки люди віддають данину вдячності цим тваринам за їхні заслуги та демонструють їм своє шанування і любов. Метою свята є не тільки вшанування пухнастих домосідів, але й привернення уваги до проблеми безпритульних котів і кішок.
Ці муркотливі, пухнасті, розумні, хитрі і неймовірно ніжні тваринки мають теплі почуття до своїх господарів і гідні любові і дружби людей. Кішка в домі – це особливе тепло, затишок, лагідний друг усіх домочадців. Відомо, що діти дуже люблять котиків, тому стало доброю традицією бібліотеки влаштовувати на честь котячого свята цікаві і веселі заходи. Ведуча розповіла юним користувачам про історію святкування Дня котів, про незвичні властивості цих тварин та їх відданість господарям, і навела цікаві факти з життя котів.
До уваги юних котолюбів була представлена тематична книжкова виставка «Літературний котосвіт», на якій були представлені книги сучасних українських та зарубіжних письменників, які у своїх творах розповідають про котів. Під час заходу діти активно відповідали на запитання природознавчої вікторини «Котячі секрети» та взяли участь в грі «Котики-муркотики».  Спілкуючись з дітьми з’ясувалось, що майже кожна дитина має домашнього улюбленця, юні книголюби з любов’ю і теплом розповідали про своїх котиків та різні кумедні ситуації в які потрапляли їхні чотирилапі друзі. Свято присвячене пухнастикам відбулось і залишило по собі позитивний настрій та яскраві враження.







Коментарі