Майстер-клас "Осінні свічки"


Людина навчилася виготовляти свічки в давнину. Стародавня свічка являла собою чан з жиром, в центрі якого плавав гніт з тріски або сплетеної шерсті тварин. Свічка не лише висвітлювала стародавнє житло, другим не менш важливим її призначенням була охоронна функція. Свічка змінювалася разом з розвитком людини. Люди навчилися використовувати бджолиний віск, з'явилися сальні свічки, були і очеретяні зі смолою. 19 століття винайшов стеаринові і церезинові свічки, приблизно тоді ж був винайдений парафін. Свічки стали доступними за ціною практично для всіх станів і житла ожили у вечірньому і нічному часу завдяки трепетному вогнику в вікнах.
Сьогодні ринок свічок дуже різноманітний. Кольорові та фігурні свічки захоплюють пишністю форм і вишуканістю декору. Не забута і біла традиційна свічка, яка вірно служить людям у хвилини негоди і труднощів, висвітлюючи простір і шлях. Різнобарвні свічки несуть радість річної палітри, ароматизовані свічки створюють неповторну атмосферу затишку і благоденства житла. Сучасні різьблені свічки купити з ароматом троянд, лаванди, мандарина та інших запахів, значить додати святу родзинку неповторності.

19 жовтня 0 14.00 учасники проекту "Екологічна майстерня" взяли участь в майстер-класі, на якому вчилися, як можна виготовити осінній підсвічник з природного матеріалу. Можна взяти скляну,або навіть невеличку баночку. Трішки фантазії і виходить гарна річ. Ось, як усе відбувалося...





Майстер-клас провела, керівник проекту, Світлана Фурман.





Коментарі