Зелена перлина міста


Одним із популярним місцем відпочинку у м.Вінниця є Центральний парк ім. Миколи Леонтовича. Парк заснували в 1936 році на сорока гектарах дубово - грабового лісу, який відмежовував західну околицю тогочасної Вінниці від земель магнатів Грохольських (П'ятничани), а також межував з ділянкою римо - католицького цвинтаря і смужкою садиб. Тут знаходиться один з п'яти стаціонарних планетаріїв України, а неподалік розташований комплекс "Міні Вінниця", що демонструє до двох десятків історичних будівель у мініатюрі.

А в самому серці парку розташований  один  із найстаріших і найгарніших вінницьких водограїв, у якому сонячної днини можна розгледіти всі барви веселки. 

Саме на цю тему 22 вересня у бібліотеці відбулося чергове засідання юнацького краєзнавчого клубу "Надбужжя".Членами клубу, якого є учні 10-Б класу ЗОШ № 29. Гуртківці мали змогу переглянути краєзнавчу медіа-подорож"Зелена перлина міста", присвячену 85-ти річчю від дня заснування вінницького парку культури та відпочинку ім.М.Д.Леонтовича.

Керівник клубу Ланова Л.П. ознайомила присутніх з історією заснування парку, про пам'ятні та історичні місця в ньому. Також учні дізнались про цікаві атракціони та розважальні інтерактивні квест-кімнати парку. По закінченню засідання  всі присутні змогли прийняти участь у вікторині "Зелена перлина міста".


Світлини на згадку біля книжкової виставки.
До нових зустрічей!                                               

Коментарі