Літературний котосвіт


Щорічно 8 серпня з ініціативи Міжнародного фонду із захисту тварин відзначають Всесвітній день кішок. Коти і кішки є одними з найбільш популярних і улюблених вихованців. Всесвітній день кішок з'явився в календарі в 2002 році не тільки з метою вшанування муркотиків, але і для залучення уваги до проблеми бездомних котів і кішок.

Наша бібліотека також долучилася до відзначення Дня кішок. В читальному залі до уваги користувачів представлена виставка-інсталяція «Дивовижний світ літературних котів». Саме книги про тварин вчать дітей бути добрішими і відповідальнішими до чотирилапих. Якщо йдеться про невгамовні пригоди і смішні курйози, то варто звертатися до сюжетів із котиками у головних ролях.
Користувачі бібліотеки також ознайомилися з цікавими фактами про домашніх улюбленців.

🐈У кожного кота свій унікальний відбиток носика – це як відбитки пальців у людей.
😻У котів немає потових залоз по всьому тілу, як у людей. Вони пітніють тільки через лапи.
😽Котики настільки чутливі до вібрацій, що можуть відчути землетрус на 15 хвилин раніше від людей.
🙀Науково доведено, що коти можуть рятувати від поганого настрою. Вони "лікують" людей своїм муркотінням, теплом, а також особливим магнітним полем. Це навіть має окрему назву — фелінотерапія.
😸Кішки, зазвичай, правші, а коти — шульги. Найпопулярніша порода котів у світі – перська. Після них ідуть мейн-куни та сіамські.
🐈Хоча вважається, що коти не люблять воду, представники однієї породи – турецький ван – просто обожнюють плавати. Їхнє хутро навіть має водонепроникні властивості.
😽Коти можуть пити морську воду – їхні нирки мають особливу здатність відфільтровувати сіль.

Нехай ваші домашні улюбленці коти і кішки створюють вам лише приємні моменти!











Коментарі