Крути: подвиг і трагедія України




29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами, який набув для нашого народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну. Бій під Крутами – це і тріумф, і трагедія. У ньому переплітається і біль, і смуток, і гордість за молодих юнаків. 
"Крути - подвиг і трагедія України" - під такою назвою відбулася патріотична година для студентів ДНЗ "Вище професійне училище №7, яка приурочена подіям під Крутами. Україна пишається молодими Героями. Пам’ять про них, як і та велична слава, за яку вони боролися – невмируща.


Бібліотекар розповіла, що на прикладі мужності молодих захисників України, які положили свої життя під Крутами, ми повинні вчитись любити, захищати і оберігати нашу державу.  Рушійною силою змін під Крутами 1918 року, була молодь та студентство. Саме нам, молодим, продовжувати розбудовувати нашу державу, творити добрі справи задля України майбутнього. Також під час заходу згадали про наших захисників, які сьогодні захищають Україну на Сході. 




Учасники заходу зачитали вірші українських письменників, які присвячені пам'яті героїв Крут.


До уваги присутніх була презентована тематична виставка "Пам'ятаємо героїв Крут" та добірка відеоматеріалів "Навіки молоді герої Крут". Особливо зацікавила студентів книга Костянтина Тур-Коновалова "Крути 1918" - драматична історія про героїзм українських юнаків, заснована на реальних подіях, на сторінках якої можна знайти і карту історичних подій, і цитати з розповідей очевидців. 




На завершення патріотичної години студенти вшанували пам'ять Героїв Крут хвилиною мовчання. Події 29 січня 1918 року, які живуть в душі українського народу і сьогодні ятрять його серце.

Коментарі