Невтомний шукач пригод

4 квітня виповнюється 205 років з дня народження Томаса Майн Ріда - всесвітньо відомого англійського письменника. Ірландець за походженням, чия письменницька доля склалася в Англії, а серце і перо безроздільно належали Америці, солдат, мислитель, журналіст, автор пригодницьких романів і повістей та творів для дітей і юнацтва – все це про нього, Томаса Майна Ріда. Серед різноманіття книг, особливе місце займає література про пригоди і подорожі. Сміливі і загартовані люди, про яких він розповідає, стають улюбленцями читачів. До уваги користувачів бібліотекарі презентували виставку "Невтомний шукач пригод", адже книги письменника приваблюють романтикою пошуків в ім'я високої ідеї, мужнім подоланням труднощів на шляху відважного героя.



Найбільш популярні твори - «Білий вождь», «Квартеронка», «Оцеола - вождь Семіолі», «Морське вовченя», «Вогняна земля» і, звичайно «Вершник без голови» - вершина творчості письменника. Цей роман, що прославив ім'я свого творця і по праву вважається еталоном пригодницького роману, був кілька разів екранізований. Всі його твори наповнені романтикою подорожей, військових подвигів, індіанських легенд і нескінченних мандрівок. Захоплюючі сюжети і прекрасне володіння інтригою сприяли популярності книг Майна Ріда в різних країнах.

Дивно, що ці книги зовсім не застаріли і як і раніше приваблюють несподіваним розвитком захоплюючого сюжету. Якщо вам 12 - 16 років, читайте, не пошкодуєте. Якщо вам більше - будете в захваті!
Відкривайте книги Майна Ріда – і вперед до пригод!

Коментарі