Хто визволяв Україну - слід свій залишив в віках…



Історія - це людська пам'ять... Вона нічого не забуває... На всі часи, на всі покоління запам'ятаються людям війни. Ще людська пам'ять зберігає тисячі деталей і епізодів безкомпромісного поєдинку правди зі злом, небаченої звитяги і героїзму людей, які грудьми затулили рідну землю, хто полив її кров'ю, хто поліг за неї навіки. Людські втрати - це те що найбільше вражає у Другій Світовій війні, понад 60 мільйонів загиблих, з них понад 20 мільйонів - українці. Ми пам'ятаємо якою страшною трагедією для українського народу була Друга Світова війна.


До Дня пам'яті та примирення бібліотекарі презентували історико-літературну композицію «Хто визволяв Україну - слід свій залишив в віках…». Цьогоріч День пам'яті та примирення Україна зустрічає в умовах повномасштабної загарбницької війни, яку розпочала росія. Ми, український народ ніколи не забудемо тих страхіть, які несе людям війна. Велике зло вона вчиняє на нашій землі, завдає важких і безповоротних втрат. Попри всі неймовірні труднощі та перешкоди наш народ зберігається як етнос, затверджує власні гідність і авторитет, посідає належне місце серед інших націй світу.
День пам'яті та примирення має бути нагадуванням про страшну трагедію і застереженням для майбутніх поколінь. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими і є запорукою неминучості нашої перемоги сьогодні.
 










Коментарі