Світ без насильства та жорстокості



Сьогодні в бібліотеці філії № 12 відбувся інтерактивний тренінг "Світ без насильства та жорстокості" в рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства", який модерувала психологиня Олена Лєбедєва.
 Метою акції є збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у громадян, створити в регіоні соціальний простір, вільний від насильства, не допускати його прояви та комплексно реагувати.
 Фізичне та сексуальне насильство в умовах повномасштабної війни в Україні залишається однією з найбільш чутливих і гострих проблем, що потребує своєчасного реагування та підтримки від кваліфікованих фахівців.
Втім, насилля може проявлятися не лише у застосуванні фізичної сили
 Під час зустрічі відбулося знайомство з учасниками (в цікавій ігровій формі).
 Обговорили ознаки насильства та жорстокості, передумови застосування насильства, поняття циклу насилля.
 Розглянули вправу «насильство чи ні» з переліком ситуацій, в яких потрібно розпізнати насильство.
 Ознайомилися з планом безпеки для особи на випадок застосування насилля, отримали контакти сервісів для допомоги потерпілим від насильства.
 Взяли участь у вправі «візуалізація особистих кордонів. Отримали відповіді на запитання, які виникли в учасників під час тренінгу.
 Під час тренінгу відбулася арт - терапія, під час якої учасники зображували свою уяву світу без насильства, за допомогою різних зображень та використовуючи різну кольорову гаму.
На закінчення зустрічі запрошені взяли участь у мастер-класі "Частинка серця у подарунок рідним", що символізує почуття любові, миру та толерантності по відношенню одне до одного.










Коментарі