Символ українського героїзму



29 січня Україна відзначає та вшановує пам’ять героїв Крут, які понад 100 років тому боролися та загинули за вільну Україну. Вшановуючи пам’ять героїв Крут, в приміщенні бібліотеки ДНЗ "Вище професійне училище №7" для студентів відбулась історико-патріотична година «Символ українського героїзму».
Ведуча заходу розповіла про криваві сторінки історії, наголосила на тому, що хоч і минуло багато часу від дня трагічної загибелі студентського куреня під Крутами, але нам знову доводиться обороняти власну незалежність ціною людських жертв.

Під час зустрічі студенти дізналися про історію бою під Крутами, про встановлених учасників цієї битви, похорон 28 страчених студентів на Аскольдовій могилі та вшанування пам’яті загиблих у незалежній Україні. Також бібліотекар презентувала книгу «Крути 1918» автор – Костянтин Тур-Коновалов, в якій детально описується ця трагічна сторінка історії України. Підсумовуючи, ведуча акцентувала увагу на тому, що бій під Крутами мав важливе історичне значення, оскільки затримав більшовицькі загони і тим самим дозволив Урядові УНР вперше за часів скасування Гетьманщини у 1764 році добитися міжнародного визнання України на переговорах у Бресті.

Бій під Крутами – це подія, яка набула для українського народу символічного значення. Крути стали легендою, символом героїзму та жертовності молодого покоління в боротьбі за Незалежну Україну.







Коментарі