Безбар'єрність: чому це стосується кожного?



Чимало років безбар’єрність асоціювалася у багатьох людей лише з подоланням фізичних перешкод – облаштуванням пандусів і підіймачів. Насправді ж це поняття ширше і стосується, без перебільшення, кожного. Прийняття Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні є ініціативою першої леді України Олени Зеленської, Цей стратегічний документ визначив нові стандарти доступності та інклюзії, імплементуючи їх у державну політику. Щоб ознайомити користувачів бібліотеки з актуальною інформацією по безбар'єрності 6 лютого психологиня Олена Лєбєдєва провела тренінг на тему: "Безбар’єрність: чому це стосується кожного?". Під час зустрічі обговорили насупне:
- в чому полягають основні принципи створення безбар’єрного простору в Україні, забезпечення рівних можливостей кожній людині реалізовувати свої права, отримувати послуги на рівні з іншими, через інтегрування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної та громадянської безбар’єрності до всіх сфер державної політики.
- визначились як правильно говорити про людину яка має інвалідність, та про типові помилки щодо правильності застосування окремих термінів.
Також під час зустрічі обговорити ключові тези у форматі "питання-відповідь".




Коментарі