Різнокольоровий світ Світлани Сирени



21 березня до Всесвітнього дня поезії завідуюча філією №12 ВМ ЦБС Оксана Мамчур спільно з вінницькою поетесою Світланою Сиреною відвідали КЗ "Ліцей № 2" смт. Стрижавка та презентували для учнів 2, 3 та 4 класів книгу «Який - то колір головний?». Презентація книги відбулася в межах Всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання поезії» від Українського інституту книги, який триває в Україні з 18 по 24 березня. Темою «Тижня поезії-2024» є «Дім», а гаслом – рядок із вірша сучасної поетки Ірини Шувалової: «Ріки незмінно течуть додому».
Творчий доробок поетеси Світлани Сирени чималий – 5 поетичних збірок для дорослих. В минулому році у видавництві Вінниця «ТВОРИ» вийшла її дитяча збірочка «Який - то колір головний?». Як розповіла сама авторка, майже все у новій книзі – взяте зі справжнього життя. Спілкуючись зі своїми внучатами, діти ділилися з нею своїм світоглядом та баченням у пізнаванні навколишнього різнобарвного світу. Ці роздуми надихнули поетесу на написання поеми «Який - то колір головний?».
Нас оточує різнокольоровий світ. А яким його бачать діти? Чи цікаво дітям пізнавати назви кольорів , які існують кольори у природі? Які є головними? Якого кольору все те, чим ми насолоджуємося щоденно? Про все це розповіла Світлана Сирена під час презентації книги. Діти весело провели час, адже дізналися яким різнобарв’ям багатий наш світ. Кожен охочий міг поставити питання авторці та придбати книгу з її автографом.
Читаймо поезію, вбираймо її музику в себе, адже поезія покликана зціляти душі та серця!











Коментарі