Вічна таїна любові Шекспіра



Вільям Шекспір – найвидат­ніший поет і драматург англій­ського Відродження, який зробив значний внесок у розвиток духовної куль­тури світу. Його творчість хвилює своєю досконалістю і людяністю. Життя Шекспіра – загадка для наших поколінь. Сьогодні Шекспір відомий цілому світові. Він написав більше 150 сонетів, 37 п’єс, декілька поем. Вони перекладені майже на всі мови світу.

Пропонуємо Вам відеопрезентацію «Вічна таїна любові В. Шекспіра» з нагоди 460-річного ювілею від дня народження поета. Всесвітню славу письменнику принесли його драматичні твори, історичні хроніки, трагедії і комедії. Як найвидатнішого драматурга світу, Шекспіра прославили так звані великі трагедії: «Ромео і Джульєтта», «Гамлет», «Отелло», «Король Лір», «Макбет» та ін. Творча спадщина Шекспіра є не лише надбанням минулого, вона не вкривається пилом століть, не втрачає своєї живої краси та сили впливу й донині.

Тільки геніям притаманне довголіття і молодість. Шекспіра читають і переглядають мільйони і кожного разу відкривають для себе щось нове. Драматурги, поети, прозаїки навчаються у Шекспіра й сьогодні. Створені чотири з половиною століття тому, літературні твори Шекспіра живуть і дотепер, хвилюють і зворушують уяву читачів та глядачів.

Коментарі