Збережемо Землю для життя



22 квітня з метою підвищення у підростаючого покоління екологічної культури, екологічного мислення, виховання любові до природи, самопізнання та ставлення до навколишнього світу, як до частинки самого себе, бібліотекарі філії №12 запросили учнів 7 класу КЗ «Вінницький ліцей №29» на екологічний квест "Збережемо Землю для життя", який було присвячено Всесвітньому дню Землі.

Учасники заходу, об’єднавшись у команди, вирушили у подорож по станціях з цікавими завданнями. В ігровій формі від завдання до завдання учасники квесту вчилися працювати в команді – чути і розуміти один одного. Кожна команда відповідала на питання тест-вікторини, відгадувала екоанаграми, брала участь в практичній екогрі «Знаємо, вміємо – сортуємо», вправі «Відкритий мікрофон» та ще багатьох інших завданнях.

Перед грою бібліотекар розповіла про основні причини забруднення навколишнього середовища, важливість сортування сміття та його переробку на вторинну сировину, або отримання енергії. Розмова йшла про основні види сортування сміття, були приведені приклади ефективної переробки відходів та використання цих методів провідними європейськими країнами.

Завдяки даному квесту учасники узагальнили знання з екології, бережного ставлення до навколишнього середовища та пересвідчилися, що саме сортування сміття є однією з головних умов збереження навколишнього середовища та здоров'я людини.

Гра пройшла жваво, з позитивним настроєм у затишному та комфортному приміщенні бібліотеки. Квест лишив по собі масу нових вражень та яскравих емоцій, та найбільше – поглиблення знань та пізнання навколишнього світу, і розуміння важливості дбайливого ставлення до того, що нас оточує.






Коментарі