Фортеця моєї долі



19 вересня в читальній залі бібліотеки філії №12 відбулася творча зустріч «Фортеця моєї долі» з майстром поетичного пера – Василем Пенедюком, який презентував свої поетичні збірки. Поспілкуватись з талановитим вінницьким поетом та насолодитись його поетичними творами долучилися знайомі, друзі, майстри поетичного слова Галина Прач-Рибачук, Віра Гранатова, Світлана Сирена та справжні поціновувачі творчості поета.

За перо автор взявся вже у зрілому віці, коли вийшов на пенсію. Але це аж ніяк не завадило йому плідно працювати на поетичній ниві. Перша збірка віршів Василя Пенедюка «Тепло твоїх долонь» побачила світ в 2016 році, далі були «Закохана осінь» (2017рік), «Бабине літо» (2019 рік), «Простір без меж» і «Постріл Купідона» (2021 рік). І ось в буремні дні 2024 року на світ з’явилася, чергова книжка поезій Василя Пенедюка «Колюча ожина», в якій автор доносить до нашої свідомості і наших сердець своє розуміння і бачення сьогодення. Твори Василя Володимировича, незалежно від назви книжки, це вірші про любов, про людські стосунки, про красу і велич людини і природи.

Під час творчої зустрічі, поет відразу ж захопив аудиторію відвертістю, щирістю та невимушеністю. Відповідаючи на запитання аудиторії, автор поділився своїми творчими планами, про те, що його надихає на створення сюжетів, детальніше представив свою нову книгу «Колюча ожина», та ознайомив присутніх гостей з створенням цієї збірки.

Ведуча звернула увагу на непересічний світ поезії Василя Пенедюка, сповненої щирої любові до рідної землі, людей, незламного духу та віри в омріяну Перемогу.

Сповненим щирості та дивовижної наснаги був виступ самого автора Василя, який прочитав низку своїх поезій та поділився власними спогадами про пережиті події й обставини, що надихнули та «змусили» його до написання віршів. Яскравими враженнями від поезій Василя Пенедюка ділилися присутні на заході.

Душевності та ліричності творчої зустрічі надали музичні композиції у виконанні сімейного дуету "Сузір'я" Ольги Балецької та Петра Остапчука, у їхньому виконанні прозвучали пісні "Чари бабиного літа", Запроси мене на побачення"та "Ой, як роки летять".

Василь Пенедюк переконав усіх. Що вік – це не критерій, адже вік- це досвід, це мудрість прожитих літ, це вогонь і крига багаторічних стосунків.

Зустріч з майстром слова була сповнена багатством душевних емоцій, залишивши по собі багато приємних спогадів. Усі присутні відчули невичерпну силу натхнення поета. На завершення заходу відбулася автограф сесія, під час якої, усі бажаючі мали нагоду придбати збірки Василя Пенедюка.
















Коментарі