Літературні історії з ароматом кави

 

15 жовтня у бібліотеці-філії №12 на засіданні клубу “ Літературне мереживо ” відбулася дискусія за круглим столом «Літературні історії з ароматом кави». За вікном – осінь, а і у бібліотеці - тепло і затишно, повітря насичене вишуканими ароматами кави та мелодіями пісень про неї. Вже більше 1000 років, 60% населення планети починає свій день з горнятка кави. Тому кава – другий за кількістю вживання напій після води. Про давні традиції вживання цього напою, висловлювання відомих людей, секрети приготування кави, захопливі легенди, цікаві історії почули відвідувачі літературної кав'ярні.

Кава – об'єднує людей, недарма ми запрошуємо один одного "на чашечку кави". У дружньому колі учасники клубу розмірковували, як вибрати добру каву та зробити її кориснішою. Кава та книги – одне з найкращих поєднань у світі. Кава дарує нам чудовий аромат і бадьорість, книги - знання та натхнення, можливості відкрити щось нове та невідоме, а тому і те й інше приносить безмежну радість, піднімає настрій, збагачує нас. Із філіжанкою улюбленої запашної кави присутні смакували добірку яскравих книг, Надії Гербіш “Теплі історії до кави”, “Теплі історії в конвертах”, “Львів. Кава. Любов”.

Розпочали знайомство з книжки Надійки Гербіш «Теплі історії до кави». На сторінках книги зібрані історії про почуття й настрої, сумніви й рішення, далеку дорогу й затишний дім, чужі міста й близьких людей, солодкий шоколад і терпкувато-гірку каву.

Герої цих історій - прості жителі звичайних містечок, загублені, знайдені, закохані, замислені, умільці надихати й такі, що за клапоть натхнення готові поділитися останньою філіжанкою кави.

Учасники клубу насолодились читанням, пили каву та отримали задоволення від спілкування. Після таких зустрічей є тільки одне бажання: "Читати...Читати...Читати..."
Зараз осінь...І нехай вона буде затишною з горнятком запашної кави та цікавою книгою.








Коментарі